Levesek, főételek és desszertek

A gasztronómia világa nagyon különleges. Ételeket alkotunk, kóstolunk, valamint új finomságokat találunk ki. A jó párosítás pedig az ízek harmóniájával és jó élménnyel ajándékoz meg minket.

Alkossunk együtt a konyhában!

Ételeket készítünk

Az otthon legkreatívabb helyisége a konyha. Sok időt töltünk a házimunkával. Így az átgondolt berendezés megvalósítása, valamint az alkotás is mindig nagyon fontos.

HAMIS PALÓCLEVES

A színes zöldségekre az őszi kavalkádban is szükségünk van. Nem csupán rendkívül jó vitaminforrások, hanem az esős, borongós napokon jó hangulatot hoznak létre a konyhában.

Régóta terveztem már, hogy új dolgokat is kipróbálok az ételfotózás területén. Amikor tegnap megérkeztek az általam rendelt, sötét árnyalatú fotóhátterek, azonnal használni akartam őket. A tevékenységhez a választásom egy gyönyörű, őszi árnyalatokkal rendelkező finomságelkészítésére esett. A megszokott recepten kicsit változtattam. Hamiskás módon főztem meg a nagy kedvenc palóclevest. 

TOVÁBB OLVASOM

KÜLÖNLEGES FRANCIA HAGYMALEVES

A francia hagymaleves a hideg téli napokon rendkívül frissítő. Könnyen elkészíthető, és biztos siker. Az elmúlt hetekben ünnepi menü részeként készítettem el.

Az ételnek számomra különleges története van. Évekkel korábban külföldön kóstoltam meg először apró bizalmatlansággal. Valahogy a hagymakarikák és a leves nem igazán tűnt párosításként jónak első tapasztalatra. Végül a sajtos pirítóssal tálalt finomság nagy kedvencem lett. A fehérbor semmiképpen nem maradhat ki belőle, amikor én készítem.

TOVÁBB OLVASOM

PIKÁNS FASÍROZOTT

Van az úgy, hogy a régi idők meghatározzák a gasztronómiában is az ízlésünket. A fasírozott heti vendég volt nálunk gyerekkoromban. Különleges módon elkészítve felnőttként is szívesen fogyasztom.

Néhány hete történt, hogy az egyik munkatársam a morzsás húsgombóc szuper változatával kínált meg. Azóta is emlegetem, mennyire jó ízvilág találkozott egy apróságban. A rendhagyó módon elkészített fasírozott kiváló étel főzelékek és köretek mellé is.

TOVÁBB OLVASOM

PILLEKÖNNYŰ BARACKOS PITE

Az úgy történt, hogy napok óta a húsvét miatt süteményt recepteken gondolkodtam. A sárgabarackos pite az egyik kedvencem. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom.

Amikor gyorsan elkészíthető sütit szeretnék készíteni, a legegyszerűbb a kevert tészta. A friss citrom reszelt héjának és levének illata és íze a kalácshoz hasonlóan ezeket az édességeket is különlegessé teszi.

TOVÁBB OLVASOM

AZ OTTHON SZÉPSÉGE - OTTHONOK, ÉTELEK, KIRÁNDULÁSOK
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el