Barangolások a nagyvilágban

Magyarország területe, és a körülöttünk lévő nemzetek tájai is varázslattal várnak. A kirándulások, a természetben eltöltött pihenés, valamint a kultúrák felfedezése is jó élményt ad.

Kiránduljunk együtt a túraútvonalak és a vidék birodalmában!

ANDALÚZIA, TE DRÁGA SPANYOL SZÉPSÉG!

Mesés fehérre meszelt mediterrán házak, kéklő óceán, és szikrázó napsütés. Ez Andalúzia csodás világa.

Van valami rendkívül lenyűgöző abban, ahogy a víz találkozik a buja mediterrán növényzettel, valamint a tarka cserepekkel borított fehér házak látványával. Még februárban is rabul ejt ez az érzés.

A spanyol mediterrán hangulat az építészet és a lakberendezés területén már nagyon régen meghódította a szívemet. Különleges világ, ahol a régmúlt egyesül a jelennel.

TOVÁBB OLVASOM

Tavaszi virágok nyomában

A tavasz a megújulás és a természet ébredése miatt az egyik legnagyszerűbb évszak. A virágok szépségétől és illatától pompázó erdők ilyenkor a nyugalom és a felfrissülés helyszínei.

TAVASZI TŐZIKE

Bár az amariliszfélék családjába tartozó kicsi virág a kertekben is sok helyen megtalálható már, eredeti élőhelye mégis a lomberdőkben van. A Magas-Alpok kivételével nyílik a mediterrán országok hegyvidéki területein is. Csupán 10-15 cm nagyságú. Görög tudományos megnevezésének jelentése fehér ibolya. 2013-ban az év vadvirágának választották.

KISVIRÁGÚ HUNYOR

A növény általában a zöld sziromlevelekkel pompázó különleges növény időnként február végén, általában pedig március közepén kezd virágozni. Előfordul azonban, hogy hóval borított tájakon is megtalálható a téli hónapokban. Szépsége ellenére minden része mérgező alkaloid tartalma miatt. A vadvirág a bükk és a gyertyán erdőkben lakik. A bokros, árnyékos helyeket kedveli.

TAVASZI CSILLAGVIRÁG

Az apró szépség a sziromlevelének csillagok alakjához való hasonlóságáról kapta a nevét, a spárgafélék családjába tartozó hagymás, évelő növény. Fehér, kék és rózsaszín árnyalatban is előfordul a hazai erdőkben is. Elsősorban a ligetes helyek árnyékos részeit kedveli. Nemesített fajtája a sziklakertek gyönyörű dísze lehet. Gyorsan terjed. Korai virágzása miatt értékes dísznövény.

EZEKKEL A VADVIRÁGOKKAL TALÁLKOZHATUNK TAVASSZAL

A fotózás és a természet világa nagyon különleges. A kettő találkozása pedig létrehozott egy olyan univerzumot, amiben a csodák végtelen sokasága várakozik ránk. A szépség és az újdonság harmóniája benne van a tavaszi ébredésben.

Szívesen sétálok. Az idei év első negyedében először a téli hónapokban bújtak elő az apró tavaszi vadvirágok, majd egy részük a visszatérő hideg miatt megfagyott. Fantasztikus azonban, ahogy ismét teljes varázsukban jelennek meg.

TOVÁBB OLVASOM

BAMBERG, A FÜSTÖLT SÖR HAZÁJA

Utazni jó. Felejthetetlen élményekkel gazdagodik az ember. Bár a napokban korlátozó intézkedések vannak érvényben, egy remek fotósorozat is tud segíteni abban, hogy meseszép helyszíneken barangoljunk.

A szórakozás jó dolog online formában is. Az átmeneti kihívások nyomán a lehetőségekből megoldások lesznek, a nehéz időkben született legendák pedig velünk élnek tovább.

TOVÁBB OLVASOM

ILYEN MESESZÉPNEK MÉG SOSEM LÁTTAD AZ ŐSZT

Van valamiféle különleges varázsereje az ősznek. A csodálatos színvilágával elbűvöl, majd egyszerűen rabul ejt, és többé nem enged szabadon.

Ismerős ez az érzés? A színesedő lombok, a csend, a nyugalom, valamint a gyönyörű látvány olyan nélkülözhetetlen élmények, amelyek energiával töltik fel a személyiségünket. Néhány pillanat a természetben, és a lelkünk újjászületik a rengeteg szépségtől.

TOVÁBB OLVASOM

Megállsz nálunk?

Nézz körül és érezd jól magadat!

Jó, hogy megtaláltál! Nézz körül nálam, és érezd jól magadat! Remélem, hogy rengeteg szép, különleges dolgot felhasználsz majd, és pihenés közben inspirálódni is tudsz.

Gyere máskor is, szeretettel várlak! - Kóta Melinda

Médiaajánlat esetében kérlek, írj e-mail üzenetet!

Az otthon szépsége blog többmilliós nézettséget vonzott már korábban is letöltésekkel és társblogjaival - Kalandozni jó! és Egyszerű finomságok - 4 évig a Cafeblog VIP blogjaként.

A közösségi médiában 30 ezer feletti csoportlétszámmal, és 32 ezer rajongóval rendelkezik. Az olvasók legnagyobb létszámban a keresőprogramokon, valamint a médiaoldalakon keresztül találnak meg. A hirdetési lehetőségek elsősorban reklámcikkek, bemutató posztok írásával tud megvalósulni. Szívesen szerkesztek közösségi média oldalakat, valamint weblapokat is elsősorban a kommunikációra vonatkozóan a leírtak szerint.

Terméket bemutató cikkeket a jelenlegi blogomon és a honlapomon is tudok elhelyezni.

Kapcsolat: azotthonszepsege@gmail.com

Blog: azotthonszepsege.blog.hu

Facebook - Az otthon szépsége

AZ OTTHON SZÉPSÉGE - OTTHONOK, ÉTELEK, KIRÁNDULÁSOK
Minden jog fenntartva 2021
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el